Wednesday, December 19, 2012

[Perfume Original Murah] - Ready Stock December


Assalamualaikum...

abang-abang....kakak-kakak...

meh beli meh...hehehe...

ok la arini, nak share few defected/rejected perfumes yg ade...nak senaraikan semua macam banyak je kan...so ni ade la senaraikan sikit-sikit... *sila get ready dengan entry yg sangat panjang :)

DKNY Delicious Night for Women 100ml EDP - RM145



JPG Classique for Women 100ml EDT - RM145

Anna Sui Rock Me for Women 75ml EDT - RM135

Davidoff Cool Water for Women 100ml EDT - RM145

Boss Orange Sunset for Women 75ml EDT - RM145

Nina by Nina Ricci for Women 80ml EDT - RM145

Chanel Coco Mademoiselle for Women 100ml EDP - RM145

Chanel Allure Sensuelle for Women 50ml EDP - RM115

Gucci by Gucci Pour Homme for Men 90ml EDT - RM155

Ricci Ricci for Women 80ml EDP - RM145

Incanto Charms for Women 100ml EDT - RM145

Be Delicious for Men 100ml EDT - RM155

Burberry Weekend for Women 100ml EDP - RM145

CK One Shock for Her 100ml EDT - RM155

Calvin Klein Euphoria for Women 100ml EDP - RM145

Burberry London For Men 100ml EDT - RM145

Calvin Klein Free for Men 100ml EDT - RM155

L'Eau D'Issey Eau D'Ete Summer Edition For Women 100ml EDT - RM145

Davidoff Hot Water for Men 110ml EDT - RM145

Ck Eternity For Men 100ml EDT - RM145

Paco Rabanne Black XS for Men 100ml EDT - RM145

Paris Hilton by Paris Hilton for Women 100ml EDP - RM145

Davidoff Cool Water 125ml EDT - RM145

D & G Light Blue For Women 100ml EDT [Tester] - RM145

Carolina Herrera 212 Sexy 100ml EDP - RM145

Bvlgari Aqva Pour Homme for Men 100ml EDT - RM145

Dior Jadore for Women 100ml EDP [Tester] - RM155

price range untuk perfume tak lebih dari rm180...if ade berkenan perfume yg takde dalam gambar kat atas ni...boleh tanya through sms/whatsapp kat no 012-5346258...email pun boleh kat alyzafisolyahoo.com...tak mau sms or whatsapp or email...boleh la tanya jugak kat page AlyzaFisol....

dont worry be happy...semua perfume ini adalah 100% original...cuma tak berkotak, ade calar kat botol, label kabur etc....walaupun takde kotak, kita kasi kat korang velvet pouch yg cantik... :)

please tambah postage rm5 untuk semenanjung & rm7 untuk sabah dan sarawak...FREE POSTAGE hanya untuk pembelian 3 botol ke atas...


pe lagi, meh order meh...

*barang yang dibeli tidak boleh dipulangkan kembali...once sold, consider sold... :)

Read more »

Friday, December 14, 2012

Awas!!!Budak Kecik digunakan sebagai umpan untuk mendapat wang


Assalamualaikum...

silalah berhati-hati dengan perkara sebegini...

cuba baca kisah yang aku amik dari FB member, dan disharekan kat sini...kalo tak dapat nak baca, klik gambar untuk besarkan yeee...


sekarang ni macam-macam cara orang nak tipu dan mendapatkan wang dengan mudah & senang...so korang, berhati-hatilah dengan taktik gini erkkk...jangan cepat percaya dengan orang yg tak dikenali...

sebar-sebarkan pada kawan-kawan tau...ingatkan mereka akan hal ni...jangan bagi orang lain terkena dengan manusia yg suka amik kesempatan & tak bertanggungjawab ni...

(^_^)
Read more »

Friday, December 7, 2012

Sarapan Mampu Buat Kita Kurus


Assalamualaikum...

sesiapa sahaja yang tengah berdiet or yang baru nak start berdiet...amalkan lah pengambilan sarapan pagi...itu adalah makanan yang penting...tak caya??bacalah ENTRY - Pentingnya Sarapan Pagi...

ade kajian mengatakan, pengambilan sarapan yang kaya dengan protein (kira-kira 500 kalori) paling berkesan mengawal rasa lapar...and yes, aku sangat bersetuju...

picture taken from google

sebabnye, kalo aku breakfast sandwich telur atau egg & cheese kat subway...mampu membuatkan aku kenyang sehingga time lunch...so time lunch tu, boleh la makan sikit je...at the same time, boleh ajar diri kita untuk kurangkan pengambilan nasi...untuk yang berdiet, makan nasi tu penting, tapi dengan kuantiti yang sangat sedikit, sekadar untuk mendapatkan tenaga darinya sahaja...

cubalah amik breakfast macam ini, dan nilailah sendiri...

(^_^)

Read more »

Humble Chef Cafe, Makanan Western Yg Murah


Assalamualaikum...

Damansara???hmmm...susah nak jumpa tempat makan yang murah, kecuali di Kota Damansara...tu pun untuk makanan biase-biase je...untuk western, rasa cam takde je...ke sebab aku tak jumpa tempat makan murah lagi ni...hmmm...kalo sape-sape ade suggestion tempat makan murah, roger-roger la I okkk...

anyway, thanks to Pak Jan (kawan en.osbon) sebab mengajak makan malam aritu kat Humble Chef di Damansara Heights...ye ye ye...lame dah kita jumpa lepak-lepak aritu, tapi baru arini aku sempat update nye...hehehehe...


gambar suasana kedai, idak plak aku capture aritu....so no picture kedai k...terus ke cerita makanan je la...

aritu, menu yg diorder Spaghetti Aglio Olio Lamb, Spaghetti Aglio Olio Chicken for me sebab tak makan kambing & omelette...

Spaghetti Aglio Olio Lamb, RM5

Spaghetti Aglio Olio Chicken, RM5

Omelette, RM2.50

so amacam, murah tak???murah sangat kannn...portion makan just nice untuk mengisi perut...kesedapan pasta ni pun kira not bad la...sedap la jugak...

nak tau lokasi nye...

Humble Chef Cafe
Unit 54-G, Jalan Medan Setia 2
Bukit Damansara
50490 Kuala Lumpur.
Tel: (+6014) 2296 854

cadangan aku, pergi la time malam, senang sikit nak dapat parking...kalo siang, memang payah nak dapat sebab kawasan sibuk...if parking tepi jalan, silap-silap akan dapat surat baik punyaaaa...pandai-pandai la kome yeee...

(^_^)

Read more »

Thursday, December 6, 2012

Popcorn Mengemukkan!!!


Assalamualaikum...

Ini adalah fakta bukan auta...

Size kecil Popcorn mengandungi sehingga 670 kalori dan 24g lemak tepu....perrrgggghhhh...giler laaaa....sedap memang sedap...untuk badan pun sodap la jugak...


macam mane nak kurus time tengok wayang, asal masuk gsc, tgv, cineplex ke ape ke...asal terbau popcorn je, beli...pastu terus ngap ngap...

lepas ni kena kurangkan pengambilan popcorn demi untuk kesihatan badan yang baik...

kalo dah kome teringin sangat nak makan popcorn, beli je la size yang kecik and then share ngan member-member...

(^_^)

Read more »

Korean Food di Dubu Dubu


Assalamualaikum...

bile sebut korean food, akan teringat restoran seperti Seoul Garden, Ko Hyang dan beberapa restoran lagi...tapi tempat yg selalu aku gi makan korean food hanyalah di Seoul Garden, Ko Hyang & satu lagi restoran kat Asian Avenue Sunway Pyramid...tak ingat plak nama kedainya...

the best Ko Hyang adalah dekat The Gardens Mid Valley...situ masakan lagi sedap, cuma tempat duduk je cam limited sikit...

baru-baru ini bila dapat tau yg akan ade restoran baru akan dibuka a.k.a Dubu Dubu, aku dan en.osbon dah masukkan dalam list restoran yg wajib untuk dicuba makan...


so bile dah dibuka di Mid Valley, kitaorang pun pergi lah merasa makanan di situ...

pas order, sementara menunggu makanan, sempat la kitaorang membaca nota kecik ni...cara-cara nak makan soondubu dengan bibimbap...



untuk sape-sape yg first time merasa makanan korea, bleh la korang belajar camne nak makan dua benda ni... :)

Menu yang aku cuba aritu ialah Combo Soondubu Jigae Chicken & Seafood....air plak, citron tea...



menu en.osbon plak...Beef Bulgogi dengan air Aloe Vera...



both makanan portion untuk 1 1/2 org makan...aku memang susah nak abis la kan...makan nasi pun, separuh je mampu, lagi separuh tolak kat en.osbon...Beef Bulgogi tu pun, daging yg dibagi banyak...sedap pun sedap...memang berbaloi lah dengan harganya...bagi aku untuk menu soondubu tu, kalo tanpa nasi pun mampu mengenyangkan...Kimchi nye plak memang sedap(en.osbon aku yg kata)...cukup masam...but aku memang tak tertelan la Kimchi tu, sebab masam sangat...tukang perabis cam biase, en.osbon laaa...dia memang suka makan Kimchi...bab makanan masam-masam serah ke dia, konpem sat je dah licin...


our bill on that day...amacam??ok tak price ngan portion makan???berbaloi la kan...

balik je dari situ, jangan dioffer makanan lain, konpem tak bleh nak masuk sebab kenyang sangat-sangat... 

ohhh yaaaa....Dubu Dubu ade jugak cawangan di One Utama....


teman setia aku...teman makan aku...ajak je la ke mana saja, ok aje en.osbon....

(^_^)

Read more »

Wednesday, December 5, 2012

DIY Pupur/Mask Rambut Pisang


Assalamualaikum...

jom cantikkan rambut dengan pisang...lebih natural, no chemical...bagus untuk kesihatan rambut...

Untuk rambut lebih panjang, 3 biji pisang diperlukan...if rambut pendek, boleh la kurangkan kuantiti pisang tu...70ml air suling dengan satu sudu teh soda bikarbonat...

1) Lenyekkan pisang dengan menggunakan garfu


2) Masukkan soda bikarbonat ke dalam air suling

3) Isikan air suling yg dah dicampurkan dengan soda bikarbonat ke dalam bekas berisi pisang.

bubuh diseluruh rambut, biarkan seketika dan bilas.


insyaAllah akan mendapat rambut yg cantik lepas tu...tak caya, cubalah!!!


*images taken from google

(^_^)

Read more »

Lunch di Black Canyon


Assalamualaikum...

Simple lunch yang a bit pricey kat Black Canyon...untuk makanan tengahari di tempat yg sebegini dengan harga rm12.90 untuk satu set nasi berlauk dan semangkuk kecil tomyam tak termasuk air...but seriously worth it...sebab sangat la sedap...

yeeee...makanan di Black Canyon memang cam mahal skit...but bagi aku, once a while, makan mahal sikit yang sedap, ape salahnya kan...tu salah satu cara nak reward diri sendiri kan... *lain orang lain pandangannya

my favorite dish adalah stir fried prawn, chicken, chillies & rice...perrggghhh...memang sedap nyum nyum...


tomyam dia plak...mmmmm...sedap dap dap... *no picture untuk tomyam, coz lupa nak capture...hehehe

air limau nipis...memang mencapai tahap kesukaan aku...hehehe...


actually, restoran ini boleh dikatakan favorite place family aku and kawan-kawan aku jugak...sebabnya, makan sedap...puas hati...tak mengecewakan...tapi takde la selalu sangat ke sini...mau bankrap...sekali sekala boleh laaa...

yang pasti, aku tak penah bawak en.osbon ke sini lagi...hehehe...insyaAllah, one day kita lunch berdua kat Black Canyon yeeee...u belanja...hehehehe...i tukang makan jeeeeee....

(^_^)

Read more »

Tuesday, December 4, 2012

Mood Positif Di Pagi Hari


Assalamualaikum...

tips menarik untuk dikongsikan bersama korang-korang semua...

bagaimana nak mendapatkan mood positif di pagi hari...

jawapannya, kena tidur yang cukup...if tidur tak cukup, boleh meningkatkan risiko darah tinggi, kencing, manis & strok...bukan takat itu je, ia boleh menyebabkan masalah kulit, meningkatkan risiko kemurungan & obesiti...


so ape tips untuk mendapatkan mood positif di pagi hari...taaadddaaaaa...

1) Hindari tidur lewat malam - tidur awal bagus untuk tubuh badan berehat dan mengembalikan tenaga yg hilang di siang hari nya...

2) Pastikan bilik tidur nyaman - letakkan barangan yang boleh menghasilkan memori indah atau sesuatu yg menyamankan/mendamaikan di dalam bilik...

3) Pastikan bilik tidur gelap - untuk mendapatkan tidur yang nyenyak, tutup la lampu...if tido dalam keadaan cerah walaupun sekadar cerah sedikit, ia tetap menganggu tidur anda...sebab cahaya masih dapat dilihat dari celah kelopak mata...

4) Hindari stress sebelum tidur - unsur negatif boleh menganggu badan dari mendapat rehat yang sepatutnya...maka, silalah tenangkan fikiran sebelum tido yeeee...

5) Siapkan keperluan ke pejabat/kolej di malam hari - preparation awal dapat membantu diri kita mempersiapkan diri dengan lebih awal tanpa stress...so, memang akan ceria je la pagi-pagi sebab dah siap semuanya kannn...

6) Bersyukur - bersyukur lah dengan ape yang kita miliki, kerana dengan bersyukur lah kita dapat tenangkan hati kan...

ni adalah tips-tips yang korang boleh buat sebelum tido...dan dapat bangun pagi dengan happy & ceria...


*images taken from google
 
(^_^)

Read more »

Older Posts
Twitter Facebook Digg Favorites

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review